Municipiul Ploiești, afectat de producerea unui seism

Luni, 28 Noiembrie 2022Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Municipiul Ploiesti  afectat de producerea unui seism | imaginea 1 Joi, 24 noiembrie a.c., 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚ț𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță ”Ș𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐚𝐜𝐮𝐳𝐢𝐧𝐨” 𝐚𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚 a desfășurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situația producerii unui seism.

Potrivit scenariului exercițiului, la ora 12:00, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a condus la distrugerea și avarierea a numeroase clădiri cu diferite destinații, unități medicale, clădiri de locuit, rețele de alimentare cu energie electrică, gaze, sisteme de transport și distribuție de carburanți, precum și a căilor de transport rutiere.

Din primele informații, cea mai afectată localitate din județul Prahova este municipiul Ploiești, unde se estimează un număr mare de clădiri administrative și de locuit prăbușite sau avariate și zeci de persoane rănite sau dispărute.

Conform situației tactice simulate, cutremurul a condus la prăbușirea și avarierea gravă a locuințelor, cu efecte negative asupra populației – persoane decedate, rănite și dispărute.

Sistemul medical a fost puternic perturbat ca urmare a numărului mare de persoane care necesită îngrijiri medicale pe fondul fracturilor, arsurilor, intoxicațiilor și leziunilor multiple pe care le-au suferit, cu efecte asupra organizării triajului medical, asigurării numărului de paturi pentru răniți și a stocurilor de medicamente și sânge.

În cadrul acestui exercițiu au fost desfășurate activități de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături cu ajutorul echipajului canin și a echipelor specializate în căutare-salvare urbană.

Totodată, a fost simulată producerea unui accident feroviar între un microbuz de transport persoane și un tren de transport marfă, cu victime multiple și cu punerea în aplicare a prevederilor Planului Roșu de intervenție. Se adresează mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în această activitate!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.