Pompierii militari și fenomenele termice ale incendiului

Luni, 07 Noiembrie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii militari si fenomenele termice ale incendiului | imaginea 1 Focul a dovedit că poate fi prieten, dar și dușman, efectele sale fiind uneori dezastruoase, conducând la pierderi importante de bunuri materiale și chiar vieți omenești.

În cadrul Detașamentului de Pompieri Videle, al ISU „A.D. Ghica” al județului Teleorman, este operaționalizat un poligon de antrenament și pregătire în care salvatorii din întreaga țară au posibilitatea să asimileze, aprofundeze și să își dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul situațiilor de urgență, pe linia stingerii incendiilor, salvării din medii ostile și pregătirii fizice.

În săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie a.c., 12 pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Dâmbovița, București-Ilfov, Caraș Severin, Călărași, Constanța și Dolj au parcurs modulul IV de pregătire – „fenomenele termice ale incendiului”.

Prin aceasta, au avut prilejul de a observa și învăța despre fenomenele complexe ce se pot produce pe timpul incendiilor, cum ar fi flashover–ul și backdraft–ul.

Cu siguranță, experiența și cunoștințele acumulate de ei la această pregătire vor fi diseminate și colegilor lor, din rândul personalului de intervenție, iar împreună vor reuși să asigure un grad mai ridicat de siguranță pentru cetățeni!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.