Avarie la conducta de gaz petrolier lichefiat, în județul Bacău

Marți, 13 Decembrie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Avarie la conducta de gaz petrolier lichefiat  in judetul Bacau | imaginea 1 Exercițiu, exercițiu, exercițiu! Acesta este mesajul care s-a auzit pe stațiile echipajelor de salvatori, vineri, 9 decembrie a.c. Pregătiți să intervină permanent, în orice situație, în sprijinul cetățenilor, echipajele operative se antrenează frecvent în baza unor scenarii complexe.

Potrivit scenariului după care s-a acționat, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 anunța producerea unei explozii urmate de incendiu, ca urmare a unei avarii la conducta ce transporta gaz petrolier lichefiat, din incinta unui operator economic din județ. În urma evenimentului au rezultat două victime conștiente, intoxicate.

Pentru gestionarea operativă a situației, la locul indicat s-au deplasat următoarele mijloace: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, autospecială CBRN, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic. Concomitent cu acțiunile de recunoaștere, salvare și stingere, au fost înștiințate toate instituțiile și autoritățile cu atribuții în managementul situațiilor de urgență produse ca urmare a unor accidente chimice și poluări.

Potrivit scenariului, s-a dispus activarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, respectiv a Centrului Județean de Conducere și Coordonarea a Intervenției.

Se adresează mulțumiri tuturor instituțiilor implicate, pentru aportul adus atât pe timpul exercițiului, cât și pe timpul intervențiilor desfășurate în îndeplinirea nobilii misiuni de apărare a vieții, bunurilor materiale, culturale și a mediului înconjurător!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.