Exercițiu complex de intervenție în caz de cutremur

Vineri, 02 Decembrie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Exercitiu complex de interventie in caz de cutremur | imaginea 1 ISU Mehedinţi a organizat și desfășurat, pe parcursul a două zile, 25 și 29 noiembrie a.c., un exerciţiu complex privind gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unui seism cu impact major la o adâncime de 15 km, având epicentrul în zona Danubius și magnitudine de 6,0 MW, acesta fiind resimţit puternic la nivelul judeţului Mehedinţi.

În data de 25 noiembrie, la sediul ISU Mehedinți, a avut loc ședința tehnică la care au participat reprezentanți ai instituţiilor şi operatorilor economici cu rol în gestionarea acestui tip de risc, în vederea găsirii unor soluții optime și stabilirii unor acțiuni pentru eficientizarea misiunii de răspuns în situații reale, astfel încât numărul victimelor să fie redus semnificativ.

Partea practică a exercițiului, cu forțe și mijloace în teren, a avut loc în 29 noiembrie, pe fostul amplasament al operatorului economic CILDRO din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Pentru intervenţia în zonele afectate, în sprijinul ISU Mehedinţi au fost mobilizate forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, specialiști ai Direcţiei de Sănătate Publică, Unității de Primiri Urgențe, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, Primăriei Drobeta Turnu Severin, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie și ISU Mehedinți, precum şi personal din cadrul societăţilor de distribuţie a gazului şi energiei electrice (Mehedinți Gaz Dr. Tr. Severin, S.C. Distribuţie Oltenia S.A.), dar și radioamatori din cadrul Radioclubului YO7KBS Mehedinți.

Astfel, pentru asigurarea unei reacţii imediate, ISU Mehedinţi a acţionat pentru căutarea, salvarea şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă victimelor, precum şi pentru limitarea efectelor produse de seism, fiind angrenaţi peste 70 de pompieri, care au acţionat cu 13 autospeciale de intervenţie.

Scopul exercițiului a fost de a verifica modul de cooperare interinstituțională, antrenarea tuturor forţelor participante, precum și perfecţionarea deprinderilor personalului implicat în acţiunile de limitare şi înlăturare a urmărilor unui cutremur.

Totodată, s-a urmărit îmbunătăţirea timpului de răspuns pentru eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin acordarea primului-ajutor medical victimelor, evacuarea şi transportul acestora la Unitățile de Primiri Urgențe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.