Pregătire continuă în cadrul ISU Teleorman

Vineri, 02 Decembrie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pregatire continua in cadrul ISU Teleorman | imaginea 1 Profesionalismul nu este un dat, el se dobandește și se dezvoltă!

Într-o unitate de pompieri, fiecare salvator trebuie să se arate interesat, responsabil, competent și dornic de evoluție profesională. Pregătirea continuă poate insufla tuturor dorința de evoluție, de specializare, de creștere.

Conceptul „learning by doing” (învățarea prin practică) este metoda pe care pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au aplicat-o pentru pregătirea de intervenție.

Aceștia au desfășurat un antrenament specific prin care s-a simulat izbucnirea unui incendiu puternic la o clădire din domeniul panificației, cu degajări mari de fum, în urma căruia mai multe victime erau intoxicate cu monoxid de carbon, fiind nevoie de intervenția forțelor profesioniste pentru salvarea acestora.

Au fost urmărite toate aspectele ce țin de rezolvarea acestei situații tactice, pornind de la salvarea persoanelor rănite și acordarea primului ajutor, până lichidarea incendiului și restabilirea stării de normalitate. Misiunile au fost îndeplinite cu succes, antrenamentele de acest gen fiind de un real ajutor în pregătirea personalului pentru intervenții reale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.