Drum blocat în urma ninsorilor abundente

Marți, 17 Ianuarie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Drum blocat in urma ninsorilor abundente | imaginea 1 Primul exercițiu de alarmare publică din acest an, organizat și desfășurat de autoritățile publice locale sub coordonarea specialiștilor ISU Harghita, a avut loc joi, 12 ianuarie a.c., în comuna Leliceni.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut o situație operativă privind gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul căderilor masive de zăpadă însoțite de intensificări ale vântului.

Astfel, în urma ninsorilor abundente, a fost blocat un drum comunal, fapt care a dus la izolarea unor comunități, iar din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au fost doborâți.

În cadrul exercițiului a fost verificat fluxul informațional, starea de funcționare a mijloacelor de alarmare, populația a fost informată cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în astfel de situații.

Au mai fost verificate stocurile de materiale necesare gestionării acestor situații specifice sezonului rece. La exercițiu a participat și operatorul care asigură deszăpezirea pe drumurile comunale din localitatea Leliceni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.