Incendiu la cel mai mare spital privat din vestul țării

Marți, 31 Ianuarie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Incendiu la cel mai mare spital privat din vestul tarii | imaginea 1 Vineri, 27 ianuarie a.c., pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara au desfășurat un EXERCIȚIU - 𝐬𝐢𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 la cel mai mare spital privat din vestul țării.

Conform scenariului, incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum și gaze toxice la un salon al Secției de ginecologie, cu propagare la un salon aparținând Secției de ortopedie. Astfel, s-a impus evacuarea pacienților, precum și a personalului medical si auxiliar din spital.

Un efectiv de 20 pompieri (2 ofițeri, 18 subofițeri) au intervenit la această misiune cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un autocamion cu container de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțimi și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Prin acest exercițiu s-a urmărit respectarea procedurii interne a unității spitalicești, dar și antrenarea tuturor forțelor participante în conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a urmărilor produse de o situație de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.