Au salvat un cățel rătăcit pe gheață

Joi, 16 Februarie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Au salvat un catel ratacit pe gheata | imaginea 1 ℙ𝕣𝕖𝕘ă𝕥𝕚𝕣𝕖𝕒 ș𝕚 𝕡𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔ț𝕚𝕠𝕟𝕒𝕣𝕖𝕒 𝕔𝕠𝕟𝕥𝕚𝕟𝕦ă 𝕒 𝕡𝕠𝕞𝕡𝕚𝕖𝕣𝕚𝕝𝕠𝕣 𝕤𝕥ă 𝕝𝕒 𝕓𝕒𝕫𝕒 𝕚𝕟𝕥𝕖𝕣𝕧𝕖𝕟ț𝕚𝕚𝕝𝕠𝕣 î𝕟𝕔𝕙𝕖𝕚𝕒𝕥𝕖 𝕔𝕦 𝕤𝕦𝕔𝕔𝕖𝕤.

În cursul zilei de marți, 14 februarie a.c., la nivelul subunităților ISU Timiș, salvatorii s-au antrenat cu ambarcațiunile din dotare, în cazul producerii unor evenimente reale, în 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑣𝑎𝑡𝑖𝑐, îndeosebi 𝐩𝐞 𝐠𝐡𝐞𝐚𝐭̦𝐚̆. Tot în cursul zilei, pompierii au salvat un cățel rătăcit pe gheață.

În contextul răcirii temperaturii aerului, la suprafața râurilor/lacurilor se formează așa-numitul “pod de gheață”, care, în această perioadă, este 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑠𝑢𝑏𝑡̧𝑖𝑟𝑒.

Este important să ţinem cont că deplasarea pe gheaţă este periculoasă, deoarece există posibilitatea de prăbuşire a persoanelor aflate pe suprafaţa bazinelor acvatice înghețate.

Totodată, nu este indicat să verificăm rezistenţa gheţii cu piciorul, iar în cazul în care aceasta s-a spart, să ne menţinem calmul, cerând ajutor.

Îi îndemnăm pe oameni 𝒔𝒂̆ 𝒆𝒗𝒊𝒕𝒆 pescuitul la copcă sau să patineze pe straturile de gheață formate.

O atenție sporită trebuie acordată copiilor. Părinții sunt rugați să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice și să nu-i lase nesupravegheați.

Dacă o persoană este scoasă din apă, asigurați-vă că își scoate hainele ude și le schimbă rapid pe unele uscate, pentru 𝗮 𝗲𝘃𝗶𝘁𝗮 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 ℎ𝑖𝑝𝑜𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑒.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.