Cutremur la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Joi, 16 Februarie 2023Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Cutremur la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita | imaginea 1 Miercuri dimineața, 15 februarie a.c., Inspecția de Prevenire și Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților au organizat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Secția de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Patru echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița au fost direcționate de urgență pe strada Ghinzii din municipiul Bistrița, pentru a gestiona situația din punct de vedere operativ, conform scenariului exercițiului.

Au fost urmărite atât modul de asigurare a primei intervenții a personalului de la locul de muncă, dar și intervenția structurilor operative ale ISU Bistrița-Năsăud, constituirea echipelor de căutare- salvare, realizarea dispozitivelor de intervenție și măsurile luate pentru restabilirea stării de normalitate.

Personalul Inspecției de Prevenire a executat o sesiune de pregătire a personalului medical și auxiliar privind modul de comportare pe timpul și după producerea unui cutremur.

Pompierii asigură bistrițenii de necesitatea și oportunitatea acestor activități de pregătire a personalului de la locul de muncă și a pompierilor profesioniști, mai ales în unitățile spitalicești care oferă servicii persoanelor care au nevoie de asistență medicală specifică.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.