Elevi și profesori au participat la un exercițiu de evacuare în caz de cutremur

Joi, 02 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Elevi si profesori au participat la un exercitiu de evacuare in caz de cutremur | imaginea 1 Peste 200 de elevi și cadre didactice au participat la un exercițiu de evacuare în caz de cutremur. Acesta s-a desfășurat la Școala Gimnazială din localitatea Săbăreni.

Conform scenariului, un cutremur de mare magnitudine a alertat întreaga instituție de învățământ, fiind simulați toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment. Însoțiți de profesori, elevii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și s-au adunat pe terenul de sport din apropiere.

De asemenea, persoanele responsabile la nivelul școlii au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

❗️Sfaturi pentru elevi, în caz de incendiu❗️

1️⃣ Anunțați incidentul primului adult pe care îl întâlniți; 2️⃣ Păstraţi-vă calmul!; 3️⃣ Părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

4️⃣ Urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare!

5️⃣ Când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice fac prezenţa; 6️⃣ Aşteptaţi intervenția pompierilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.