Pregătirea continuă este secretul misiunilor de succes

Marți, 07 Februarie 2023Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Pregatirea continua este secretul misiunilor de succes | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 31 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au desfășurat un exercițiu pentru gestionarea unei situații de urgență generate de producerea unui accident rutier, urmat de incendiu la o cisternă ce transportă oxigen lichid.

Scenariul exercițiului a presupus operațiuni în vederea executării recunoașterii de către echipajul CBRN a substanțelor periculoase, identificarea și extragerea victimelor rămase blocate în autovehicule, precum și localizarea și lichidarea incendiului.

Obiectivul principal al exercițiului a fost antrenarea forțelor proprii privind asigurarea unui răspuns coordonat în cazul producerii unui accident ce implică incendii produse la cisterne care transportă oxigen. În acest exercițiu au fost angrenate: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială CBRN și o ambulanță SMURD.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.