Accident tehnologic urmat de incendiu

Vineri, 24 Martie 2023Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Accident tehnologic urmat de incendiu | imaginea 1 Luni, 20 martie a.c., pompierii buzoieni au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace la un operator economic din municipiul Buzău.

Exercițiul, executat în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Serviciul de Ambulanță Județean, a presupus intervenția la un accident tehnologic urmat de un incendiu declanșat în secția de procesare a materiei prime.

Conform scenariului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, doi dintre angajații operatorului economic au fost surprinși în interior, fiind necesară evacuarea lor și acordarea primului ajutor medical de urgență.

De asemenea mai multe persoane au necesitat îngrijiri medicale în urma intoxicației cu fum, iar în zona administrativă 5 persoane nu s-au putut autoevacua, acționându-se pentru extragerea acestora. ISU Buzău a intervenit cu următoarele forțe și mijloace:

  • 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă - 16 subofițeri;
  • 1 autospecială de intervenție și salvare la înălțime - 2 subofițeri;
  • 1 autospecială de descarcerare - 3 subofițeri;
  • 3 autospeciale de primă intervenție și comandă - 4 ofițeri și 6 subofițeri;
  • 1 autospecială transport victime multiple - 2 subofițeri;
  • 1 echipaj SMURD - 3 subofițeri.

Prin acest exercițiu s-a urmărit antrenamentul personalului, eficientizarea timpului de răspuns, precum și verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției și modul de cooperare interinstituțional.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.