Exercițiu Internațional pentru Certificare și Recunoaștere CBRN

Luni, 13 Martie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Exercitiu International pentru Certificare si Recunoastere CBRN | imaginea 1 Plt. adj. Popescu Cosmin, Plt. adj.-șef Rujanschi David, Plt. adj. Vasile Ionut Marian și Plt. adj. Popescu Florin s-au întors acasă! Aceștia au participat la un Exercițiu Internațional pentru Certificare și Recunoaștere CBRN, în orașul Lyon, din Franța, în perioada 24 februarie - 6 martie a.c.

După un drum de 4 zile, aceștia au ajuns în orasul Lyon, acolo unde întreaga echipă a CBRNDET RO a început montarea corturilor, tehnicii pentru logistică, sălii de mese și a tot ce ține de o supraviețuire în câmp, la o temperatură de aproximativ -6° Celsius noaptea, iar ziua până la maximum 7-8° Celsius.

Pe rând, la diferite ore, 24 din 24, echipa CBRNDET a României a participat alături de colegii italieni, germani și francezi la diferite misiuni de Cercetare, Căutare, Prelevare și Monitorizare CBRN. Plt. adj. Vasile Ionuț Marian a participat în laborator, 48 de ore, pentru a descoperi și descompune produsele chimice, iar ceilalți membri ai echipei au participat la Monitorizarea Radiologică.

Echipa CBRN CT, în ultima zi, pe 2 martie, a avut parte de cea mai lungă misiune, de aproximativ 9 ore. Au fost nevoiți să caute un loc de lansare în siguranță a ambarcațiunii CBRN, unică in EUROPA. După lansare, echipajul s-a echipat în costume de protecție tip D și a început prelevarea de mostre din apa curgătoare Rhone, din mai multe puncte: aval, amonte și central, ulterior probele fiind predate la laborator.

După toate aceste zile în care orele păreau că nu se mai scurg, cu ajutorul Echipei CBRNDET RO, s-a scris istorie, aceasta fiind prima echipă certificată și recunoscută la nivel European. La cercetarea Radiologică, echipa CBRN CT a descoperit și identificat 6 din 6 produse radiologice, datorită aparatelor din dotare.

Echipa CBRN CT este singura care poate participa la misiuni Maritime, Fluviale, Ape curgătoare, Lacuri și Terestru, din Europa. Reprezentanții ISU Constanța îi felicită, având în vedere că pentru ei a fost o misiune unică și plină de emoții!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.