Seism, urmat de victime și incendii în Pitești

Luni, 06 Martie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Seism  urmat de victime si incendii in Pitesti | imaginea 1 Vineri, 3 martie a.c., ISU Argeș a organizat un exercițiu complex la Colegiul Naţional “Ion C. Brătianu“ din Pitești, care a avut ca scenariu producerea unui seism, urmat de victime, incendii și inundarea unui subsol. Pentru gestionarea situației, la fața locului și-au făcut prezența mai multe echipaje de pompieri, dar și echipaje de la IPJ Argeș și Poliția Locală.

În cadrul exercițiului, elevii au fost evacuați de către cadrele didactice și personalul auxiliar într-un loc sigur, iar pompierii au acționat pentru căutarea și salvarea victimelor cu echipajul canin și cu ajutorul autoplatformei de intervenție și salvare de la înălțime.

Totodată, aceștia au lucrat și pentru stingerea incendiilor, dar și pentru a evacua apa dintr-un subsol și îndepărtarea elementelor de construcție care puteau cădea de pe clădiri. În curtea liceului a fost operaționalizat și un punct medical avansat, unde victimele au trecut prin faza de triaj, stabilindu-se situația medicală a fiecăreia.

Acțiunea s-a derulat în prezența domnului prefect al județului Argeș, respectiv președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Perianu Radu Valeriu, precum și a conducerii ISU Argeș. Aceste pregătiri sunt esențiale în realizarea unor intervenții cât mai eficiente în cazul unor situații reale.

Cu siguranță a fost o experiență bună, atât pentru pompieri, cât și pentru cadrele didactice și elevi, îndeplinind cu succes ceea ce spune mottoul acestei Săptămâni a Protecției Civile - „Împreună mai pregătiți”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.