Situație de urgență provocată de inundații pe râul Crasna

Miercuri, 29 Martie 2023Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Situatie de urgenta provocata de inundatii pe raul Crasna | imaginea 1 Joi, 23 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș“ al județului Satu Mare a organizat un exercițiu de tip JOINT, care a avut următorul scenariu “gestionarea unei situații de urgență generată de inundații”, în localitatea Berveni.

Situația tactică generală a exercițiului a presupus o situație de urgență care este provocată de inundații (pe râul Crasna). Împrejurarea creată prevede că autoritățile și structurile specializate intervin pentru limitarea efectelor ca urmare a producerii evenimentului, respectiv salvarea și evacuarea populației, a animalelor și a bunurilor materiale.

Scopul exercițiului:

🧑‍🚒 antrenarea structurilor de conducere în procesul de organizare și conducere a acțiunilor ce presupun rezolvarea unor astfel de situații în care se simulează o misiune operativă și generarea de forțe în teren pentru rezolvarea situațiilor create;

🧑‍🚒 pregătirea psihologică a efectivelor şi participanţilor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie în situaţia creată conform situaţiilor specifice;

🧑‍🚒 verificarea fluxului operațional și cooperarea între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare și forţele participante la exerciţiu precum şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi.

În acest sens, au fost mobilizate forțe intervenţie, constând în diverse echipe specializate, din cadrul:

  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare;
  • Comitetul Judeţean Pentru Situații de Urgență, reprezentat prin prefectul județului în calitate de președinte;
  • Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare – Secția 7 de Poliție;
  • Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare;
  • MApN – Batalionul 52 Geniu;
  • Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare;
  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al unității administrativ teritoriale Berveni.

Pe această cale, pompierii sătmăreni țin să mulțumească tuturor celor implicați în organizarea, desfășurarea, conducerea exercițiului, cu precădere domnului primar al comunei Berveni. Totodată, se înștiințează cetățenii că aceste exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea difertelor tipuri de situații de urgență. Împreună mai pregătiți!!!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.