Un cutremur de mare magnitudine a alertat un liceu din județul Giurgiu

Joi, 02 Martie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Un cutremur de mare magnitudine a alertat un liceu din judetul Giurgiu | imaginea 1 Peste 380 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au fost evacuați, luni, 27 februarie a.c., pe timpul unui exercițiu organizat la Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale.

Un cutremur de mare magnitudine a alertat întreaga instituție de învățământ, fiind simulați toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment. Exercițiul a fost organizat în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bolintin Vale. Însoțiți de profesori, elevii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și s-au adunat în curtea liceului.

La final, două dintre clase au participat la o lecție de prim ajutor. Coordonatorul SMURD le-a explicat acestora ce trebuie să facă dacă observă o persoană aflată în stop cardio-respirator, exersând și manevrele de resuscitare. Pe timpul acțiunii, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniei naționale “Nu tremur la cutremur”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.