Accident feroviar cu victime multiple, în Gara CFR Brăila

Luni, 03 Aprilie 2023Braila
Sursa Foto: Facebook ISU Braila

Accident feroviar cu victime multiple  in Gara CFR Braila | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila a organizat şi desfăşurat un exerciţiu tactic, miercuri, 22 martie a.c., începând cu ora 09.30, pentru a testa capacitatea de intervenţie în cazul producerii unui accident feroviar cu victime multiple în Gara CFR Brăila, atât a structurilor din subordine, cât şi a celorlalte instituţii cu atribuții în gestionarea unor astfel de situații de urgență.

Scenariul exerciţiului a fost structurat în trei situaţii tactice. S-a pornit de la premisa că în apropierea Staţiei CFR Brăila, trenul InterRegio care circula pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi a depăşit semnalul ”oprire”, a ajuns din urmă marfarul încărcat cu materiale solide combustibile (cărbuni), ceea ce a provocat deraierea ultimelor două vagoane ale marfarului precum şi răsturnarea unui vagon din componenţa trenului cu călători.

Pe lângă scenariul accident feroviar, au mai fost simulate alte două situații de urgență, mai exact, intervenția subunităților specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o magazie cu materiale inflamabile din cadrul depoului CFR Brăila și un accident rutier pe str. Gral. Eremia Grigorescu, în fața Stației CFR Brăila, cu o persoană încarcerată.

Având în vedere numărul mare de victime comunicate de la fața locului, pentru rezolvarea situațiilor tactice a fost nevoie de declanșarea și punerea în aplicare a Planului roșu de intervenție, la propunerea Inspectorului-șef al ISU ”Dunărea” Brăila și cu aprobarea prefectului județului.

Exercițiile de acest tip urmăresc modul de acţiune al structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă, precum şi verificarea viabilităţii planului operativ de intervenţie şi planurilor de cooperare cu celelalte structuri implicate în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

La exerciţiu au participat, în sprijinul echipajelor inspectoratului, reprezentanţi din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și din cadrul Compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei municipiului Brăila, Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu trei echipaje, Serviciul Județean de Poliţie Transporturi cu un echipaj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cu două echipaje, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila cu două echipaje, Unitatea de Primiri Urgențe Brăila cu doi asistenţi medicali de urgenţă, Poliția Locală cu un echipaj, personal de la locul de muncă din Gara CFR Brăila.

La acest exercițiu a participat prefectul județului, domnul Iulian Timofei, în calitate de președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.