Antrenamentul - cheia intervențiilor reușite!

Marți, 04 Aprilie 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Antrenamentul   cheia interventiilor reusite | imaginea 1 Joi, 30 martie a.c., începând cu ora 10:00, pe amplasamentul unui operator economic de pe raza UAT Brazi, pompierii militari prahoveni au desfășurat un exercițiu tip JOINT cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor profesioniste în vederea gestionării unor situații de urgență în cazul producerii unor accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport și depozitare produse periculoase la obiective de tip SEVESO.

Operatorul economic avut în vedere are ca domeniu de activitate depozitarea, îmbutelierea și distribuția de butelii și GPL mic vrac.

Scenariul exercițiului a presupus intervenția în cazul producerii unei explozii urmate de un incendiu, ca urmare a blocării unei supape de siguranță pe poziția ”deschis”, ceea ce a determinat o descărcare accidentală de propan din două rezervoare și eliberarea în atmosferă a unui nor de vapori. În urma evenimentului, trei angajați ai societății, care se aflau în proximitatea rezervoarelor afectate, au suferit diverse traumatisme corporale și arsuri.

Cu un scenariu dinamic și în continuă schimbare, așa cum se întâmplă în situațiile reale, exercițiul a urmărit modul de lucru integrat al salvatorilor, dar și verificarea procedurilor de intervenție în situațiile simulate, precum și identificarea aspectelor ce trebuie perfecționate, atât procedural, cât și individual.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.