Au învățat ce să facă în caz de cutremur!

Marți, 04 Aprilie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Hagrhita

Au invatat ce sa faca in caz de cutremur | imaginea 1 Peste 150 de elevi și cadre didactice de la Școala Primară “Veress Zsigmond” din comuna Joseni au simulat, marți, 28 martie a.c., modul de comportare în cazul producerii unui seism, în cadrul exercițiului de alarmare publică organizat la nivelul localității.

Exerciţiul a cuprins atât o serie de activităţi de informare preventivă desfăşurate la școală, cât şi exerciţii demonstrative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, prezentate de către SVSU Joseni.

Aceste informări preventive urmăresc formarea unui comportament adecvat, care să le asigure participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de seism. Atât elevii, cât și profesorii au aflat cu această ocazie care sunt regulile de comportare şi măsurile de protecţie ce trebuie adoptate în timpul producerii unui cutremur.

Pregătirea pentru gestionarea situațiilor de urgență fie că vorbim despre incendii, vijelii, inundații, alunecări de teren, înzăpeziri sau cutremur este foarte importantă. Reușita fiecărei misiuni depinde și de modul în care autoritățile locale acționează premergător, pe timpul sau după producerea unor astfel de evenimente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.