Avarie la un operator din municipiul Slatina

Marți, 04 Aprilie 2023Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Avarie la un operator din municipiul Slatina | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a desfășurat, joi, 30 martie a.c., un exercițiu de testare a planului de urgență externă, la un operator din municipiul Slatina, cu obiect de activitate producerea și prelucrarea aluminiului, încadrat ca obiectiv SEVESO.

Conform scenariului, pe timpul manevrării unor butelii cu clor, se produce o avarie la trei dintre buteliile de clor.

Evenimentul este anunțat la Numărul de Urgență 112, în dispeceratul ISU Olt, concomitent fiind alertate echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență care asigură intervenția pe locul de muncă. Până la sosirea serviciilor profesioniste, pompierii SPSU Rivergate Fire au asigurat prima intervenție, conform procedurilor stabilite în astfel de situații.

Pompierii Detașamentului Slatina au acționat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și un echipaj SMURD.

La exercițiu au participat reprezentanți de la Inspectoratul de Poliție Olt, Inspectoratul de Jandarmi Olt, Serviciul de Ambulanță Olt, Primăria Slatina, Direcția de Sănătate Publică Olt, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului.

Obiectivele principale ale exercițiului au fost antrenarea forțelor participante și testarea viabilității planului de urgență externă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.