Cutremur resimțit în mai multe localități din județul Giurgiu

Marți, 04 Aprilie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Cutremur resimtit in mai multe localitati din judetul Giurgiu | imaginea 1 În zona seismică Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, ce a fost resimțit în mai multe localități din județ. În clădirile Primăriilor municipiului Giurgiu și orașului Bolintin Vale s-au înregistrat pagube majore, fiind necesară evacuarea angajaților.

De asemenea, în incinta Zonei Libere, acolo unde își desfășoară activitatea operatori economici, a fost afectată o clădire, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Au fost avariate rețelele de electricitate și de gaze, fiind nevoie și de intervenția echipajului CBRN.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc, joi, 30 martie a.c., la sediile celor două primării și într-o clădire dezafectată din incinta Zonei Libere. Pentru gestionarea situațiilor de urgență, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Astfel, au fost simulate acțiuni de evacuare a angajaților din primării, de asigurare a fluidizării traficului si a măsurilor de ordine și siguranță publică pe traseele de deplasare, pe timpul evacuării.

O activitate foarte importantă a fost măsurarea concentrației de gaz din atmosferă cu ajutorul unor aparate de detecție, astfel încât salvatorii să poate interveni în condiții de siguranță, la sediul Primăriei Giurgiu.

Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical răniților. La fel ca în situațiile reale, paramedicii și echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea persoanelor și transportarea acestora la spital.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, Unității de Primiri Urgențe, reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, Direcției Județene de Telecomunicații Speciale și ai furnizorului de gaze naturale.

Se adresează mulțumiri tuturor celor care au participat la exercițiu, în Giurgiu și Bolintin Vale. Pompierii sunt convinși că în cazul unor evenimente reale, vor interveni împreună pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.