Incendiu de vegetație uscată urmat de descoperirea unui proiectil

Duminică, 30 Aprilie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Incendiu de vegetatie uscata urmat de descoperirea unui proiectil | imaginea 1 Pentru a răspunde cât mai repede și eficient în situații de urgență, pompierii trebuie să se pregătească continuu.

Astfel, ISU Argeș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de un incendiu de vegetație uscată urmat de descoperirea unui proiectil, un accident rutier cu victime multiple produs între un microbuz și un ansamblu de transport GPL, precum și sesizarea unei amenințări cu bombă în incinta unui operator economic din localitatea Bradu.

Principalele obiective urmărite prin desfășurarea acestor exerciții au vizat verificarea nivelului de pregătire al personalului cu responsabilități de intervenție în situații de urgență, dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat și cooperare, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice prin antrenarea structurilor de conducere, precum și testarea Planului Roșu de intervenție al județului Argeș.

Pompierii argeșeni au acționat alături de personalul și tehnica de intervenție a celorlalte instituții, pentru gestionarea situațiilor tactice simulate, deplasând la locul intervenției 14 autospeciale dotate cu echipamentele necesare înlăturării efectelor negative produse de mai multe tipuri de risc.

Totodată, cele două centre comerciale aflate în zona de desfășurare a exercițiului, au fost implicate prin punerea la dispoziție de spații și luarea măsurilor de protecție pentru angajați, dar și prin intervenția cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență pentru limitarea efectelor produse de un incendiu de vegetație izbucnit în imediata vecinătate.

La eveniment au fost prezenți prefectul Radu Valeriu Perianu, alături de reprezentanți ai Prefecturii județului Argeș, pentru a asigura fluxul decizional la activarea Planului Roșu, prin coordonarea activităților desfășurate de către echipajele și personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Au mai participat și cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Argeș, Serviciului Român de Informații, Unității de Primiri Urgențe Argeș, Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, Direcției de Sănătate Publică Argeș, Crucii Roșii Argeș și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bradu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.