Oameni salvați de pompieri dintr-o fabrică de mobilă cuprinsă de flăcări

Marți, 25 Aprilie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Oameni salvati de pompieri dintr o fabrica de mobila cuprinsa de flacari | imaginea 1 21 de persoane au fost salvate de pompieri dintr-o fabrică de mobilă cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs în hala de producție și de prelucrare a lemnului, în urma unei explozii ce s-a produs la centrala termică.

Din cauza fumului dens, opt muncitori s-au refugiat la etajul I al clădirii. Trei angajați au rămas blocați în liftul destinat transportului de mobilă, în timp ce alte șapte persoane nu au reușit să iasă din atelierul de croitorie, după ce mai multe elemente de construcție s-au prăbușit și au obturat căile de evacuare.

Doi angajați au fost surprinși sub autoutilitara pe care o reparau, iar altul și-a prins mâna dreaptă într-un utilaj. Profitând de neatenția personalului de pază a operatorului economic, patru persoane au intrat în depozitul de cherestea și uscător, încercând să sustragă diferite bunuri.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc, joi, 20 aprilie a.c. La fel ca în situațiile reale, pompierii au intervenit pentru salvarea persoanelor surprinse în interiroul halei, acordarea primului ajutor, stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Echipajele SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au acționat pentru salvarea persoanelor, trierea și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat și transportarea acestora la spital. Polițiștii și jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului și au efectuat cercetările la fața locului în cazul furtului surprins în flagrant.

Identificarea focarelor izolate și a zonelor cu temperatură foarte ridicată a fost realizată cu ajutorul aeronavei fără pilot la bord multicopter. Deciziile au fost luate în urma analizării situațiilor de urgență produse, în cadrul unei ședințe extraordinare a CJSU Botoșani, condusă de prefectul județului, Sorin Cornilă, în calitate de președinte al CJSU Botoșani.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Direcției Regionale de Informații Moldova Nord, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, Institutului Național pentru Cercetare – Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” – INCAS București, Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani, Direcției de Sănătate Publică Botoșani și Primăriei Municipiului Dorohoi.

În total, au fost agrenate 126 de forțe cu 26 de mijloace auto și autospeciale de intervenție.

Exerciţiul, la care au participat și reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea unor astfel de situații de urgență, a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.