Scafandrii din țară se antrenează la Constanța

Duminică, 09 Aprilie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Scafandrii din tara se antreneaza la Constanta | imaginea 1 15 scafandri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din București-Ilfov, Mureș, Iași, Cluj și Călărași au început, marți, 4 aprilie a.c., stagiul de antrenament executat la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție (CASI) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța.

Stagiul de pregătire durează două săptămâni. Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandrii de intervenție din 34 județe execută stagiile de antrenament la Constanța. Acestea includ și scufundări la adâncimi de până la 30 metri, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, cu echipament specific sezonului rece și celui cald.

În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum cele care ţin de modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrilor. Scopul, pe lângă cel de antrenament, este și efectuarea numărului minim de ore de scufundare în vederea menținerii clasei și categoriei de scufundare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.