Schimb de experiență cu partenerii de la Colegiul Național de Pompieri din Israel

Duminică, 09 Aprilie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Schimb de experienta cu partenerii de la Colegiul National de Pompieri din Israel | imaginea 1 Plt. adj. Ionuț Marian VASILE, din cadrul Detașamentului “Slt. Fripis Marius-Daniel”, a participat la un schimb de experiență cu partenerii de la Colegiul Național de Pompieri, din Rishon LeZion-Israel, Cursul basic Hazmat, care a avut loc în perioada 25-30 martie a.c.

În cadrul cursului, pompierul constănțean a participat la exerciții practice, în simulatorul de la baza de antrenament.

A fost pus accentul pe managementul incidentelor ce implică materiale periculoase: misiunile echipajelor de primă intervenție (misiuni de salvare a victimelor şi evacuarea acestora din zona fierbinte-scoop and run, operațiuni de căutare-salvare a altor victime, stabilizarea situației, identificarea materialelor periculoase, împiedicarea răspândirii materialelor periculoase în sol, sisteme canalizare, limitarea scurgerilor de substanțe periculoase, izolarea şi etanşarea spărturilor, decontaminarea personalului de intervenție, misiuni de protecție pentru populația din zona limitrofă).

A fost o experiență unică pentru plt. adj. Ionuț Marian VASILE, care a povestit că misiunea s-a desfășurat în condiții optime și a reușit să acumuleze noi informații. Sperăm ca acest schimb de experiență să continue şi în viitor, fiind în beneficiul tuturor părților implicate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.