Sesiuni de pregătire pentru viitorii pompieri voluntari

Duminică, 09 Aprilie 2023Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Sesiuni de pregatire pentru viitorii pompieri voluntari | imaginea 1 𝐔𝐧 𝐩𝐚𝐬 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐠ă𝐭𝐢𝐫𝐞 𝐛𝐮𝐧ă, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧ț𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐫.

La sfârșit de săptămână, viitorii pompieri voluntari din comuna Chiheru de Jos au avut parte de primele sesiuni de pregătire în domeniul stingerii incendiilor și a altor situații de urgență, cu sprijinul personalului Detașamentului Reghin și al personalului asociației Operation Villages Roumaines din Elveția.

Odată cu sosirea delegației, serviciul voluntar pentru situații de urgență al cărui demers de înființare s-a demarat recent și care va deservi zona comunei Chiheru de Jos, a primit și prima autospecială de stingere din partea asociației elvețiene, reprezintând un real ajutor pentru intervenția în situațiile de urgență iminente în această zonă.

Asociația elvețiană OVR – Operation Villages Roumanies vine în ajutorul comunităților rurale românești și își propune prin activitățile pe care le desfășoară, să contribuie atât financiar, cât și prin schimb de informații și bune practici, inclusiv pe linia situațiilor de urgență, având în componența sa pompieri sau membrii cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.

Pe această cale, se adresează mulțumiri pentru eforturile depuse în sprijinirea comunităților mureșene și pentru disponibilitatea de care au dat dovadă în procesul de pregătire a viitorilor pompieri voluntari!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.