Alunecare de teren în zona montană Muntele Mic

Luni, 01 Mai 2023Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Alunecare de teren in zona montana Muntele Mic | imaginea 1 Pe parcursul săptămânii, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au fost angrenați în diverse activități preventive și exerciții demonstrative, în cadrul comunităților din care fac parte.

În data de 27 aprilie a.c., a avut loc un exercițiu în zona montană Muntele Mic, al cărui scenariu a constat în producerea unei alunecări de teren, în urma căreia au fost blocate căile de evacuare ale unei unități de cazare turiști, iar 4 angajați au rămas blocați în clădire.

Pentru găsirea lor s-au folosit senzori acustici de detecție și o cameră video cu termoviziune din dotarea pompierilor, după care, după localizarea lor, au fost scoși prin planșeu la nivelul etajului 1 al clădirii. Exercițiul s-a încheiat cu evacuarea unei victime, surprinse de incendiu, de la etajul 1 al aceleiași clădiri.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, 28 aprilie a.c., a avut loc o recunoaștere la Omya Calcita SRL din Voislova, unde s-a urmărit determinarea înălțimii halei de producție și instruirea personalului asupra riscurilor în cazul producerii unor situații de urgență. La final, pompierii militari au încheiat activitatea prin prezentarea unor tehnici de prim ajutor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.