Coliziune între două automotoare, în apropierea Gării CFR din Arad

Miercuri, 31 Mai 2023Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Coliziune intre doua automotoare  in apropierea Garii CFR din Arad | imaginea 1 Planul Roșu de intervenție a fost activat miercuri, 24 mai a.c., în cadrul unui exercițiu desfășurat în apropierea Gării CFR din municipiul Arad, Calea 6 Vânători.

Scenariul stabilit a fost gestionarea unei situații de urgență ca urmare a coliziunii a două automotoare, în care au fost surprinse 13 persoane. Pe timpul exercițiului au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical.

La fel ca în situațiile reale, echipaje SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit pentru salvarea persoanelor, trierea victimelor și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat, precum și transportarea acestora la unitățile medicale din proximitate.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat 45 de pompieri arădeni care au încadrat: 3 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, autospeciala CBRN si 5 ambulanțe SMURD.

Au acționat împreună cu echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului Județean de Poliție Arad, Serviciului Județean de Poliție Transporturi, Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad, precum și 13 voluntari ISU Arad.

Exercițiul a urmărit testarea capabilităților de intervenție şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc, dar și verificarea punerii în aplicare, atât a planurilor proprii, cât și a celor de cooperare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.