Cum se intervine în urma producerii unui accident rutier cu motocicletă

Luni, 01 Mai 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Cum se intervine in urma producerii unui accident rutier cu motocicleta | imaginea 1 Sâmbătă, 29 aprilie a.c., în municipiul Vaslui, pompierii și paramedicii SMURD au arătat cetățenilor cum se intervine în urma producerii unui accident rutier în care sunt implicați și motocicliști.

Sute de vasluieni au participat la o acțiune de responsabilizare a tuturor participanților la trafic, în cadrul unei campanii organizate de clubul motocicliștilor “Blue knights”, I.S.U. Vaslui, I.P.J. și I.J.J. Vaslui.

Evenimentul a avut loc în Piața Civică din municipiul Vaslui, în intervalul orar 11:30 - 13:30. La acțiune au participat sute de motocicliști din județele Vaslui, Galați și Iași, pompieri militari și paramedici SMURD din cadrul ISU Vaslui, reprezentanți ai Poliției Rutiere Vaslui, precum și jandarmi din cadrul IJJ Vaslui.

Unul din principalele momente ale campaniei a fost exercițiul demonstrativ prin care participanții au putut învăța diferite tehnici de acordare a primului ajutor în cazul producerii unui accident rutier în care sunt implicați și motocicliști.

Astfel, pe platoul din fața statuii domnitorului “Ștefan cel Mare” a fost pusă în scenă simularea unui accident rutier rezultat în urma coliziunii dintre un autoturism și o motocicletă. De asemenea, participanții au participat la discuții cu pompieri, polițiști, jandarmi și instructori auto.

După finalizarea exercițiului demonstrativ, motocicliștii au efectuat un tur prin municipiul Vaslui (pe traseul Piața Civică - DGASPC Vaslui - str. Nicolae Iorga - str. Donici - întoarcere - str. Nicolae Iorga - str. Ștefan cel Mare - str. Decebal - Sala Sporturilor), pentru a le atrage atenția conducătorilor auto că în trafic mai există și motocicliști, aceștia cerând să fie respectați mai mult.

Acțiunea motocicliștilor a continuat pe parcursul întregii zile, bikerii deplasându-se spre municipiul Bârlad, iar evenimentul s-a încheiat în municipiul Huși.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.