Detașamentul de Pompieri Videle - antrenament intens pe apă!

Miercuri, 31 Mai 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Detasamentul de Pompieri Videle   antrenament intens pe apa | imaginea 1 Astăzi, vă prezentăm un aspect esențial al pregătirii pompierilor - antrenamentul cu bărcile de salvare pe lacuri.

Nevoia de a fi pregătiți pentru orice situație de urgență, inclusiv cele pe apă, este extrem de importantă pentru misiunea lor de a proteja viețile și de a interveni rapid în caz de pericol. Așadar, joi, 25 mai a.c., pompierii din Videle au organizat un antrenament specializat pe un lac din apropierea subunității, în vederea căutării unei persoane dispărute în apă.

Antrenamentul salvatorilor a fost structurat în jurul mai multor etape, astfel:

🔎 Identificarea și evaluarea situației: s-a analizat atent zona de intervenție, s-a evaluat adâncimea apei și orice alte obstacole care ar putea îngreuna căutarea. Pentru a acționa în siguranță și eficient, trebuie să înțeleagă mediul înconjurător și să adapteze strategiile pe măsură.

⚓️ Pregătirea echipamentului: s-a verificat și pregătit bărcile de salvare specializate, dotate cu motoare puternice și echipamente de navigație specifice. Siguranța lor și a celor pe care încearcă să-i salveze este o prioritate absolută, așa că s-au asigurat că toate echipamentele necesare sunt în stare perfectă de funcționare.

🚤 Comunicarea și coordonarea: o bună comunicare și coordonare între membrii echipei sunt esențiale într-o misiune de salvare. Fiecare membru are un rol bine definit, iar atunci când mijloacele de comunicare electronice nu funcționează perfect, semnalele vizuale pot asigura comunicarea eficientă în timpul operațiunii.

🔍 Tehnici de căutare și salvare: în momentul în care s-au îmbarcat în bărcile de salvare, au pus în practică tehnici specializate pentru a acoperi zona de căutare. Cu determinare și concentrare, au explorat lacul pentru a găsi și salva persoana dispărută. Fiecare mișcare a fost efectuată cu precizie și promptitudine, respectând protocoalele de siguranță.

✅ Și-au dedicat eforturile pentru a fi pregătiți în orice moment și pentru a acționa cu promptitudine în caz de urgență. Prin această formă de antrenament, se asigură că sunt în stare optimă să facă față provocărilor și să ofere ajutorul necesar în timp util.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.