Exercițiu tactic la un operator economic din județul Prahova

Miercuri, 31 Mai 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Exercitiu tactic la un operator economic din judetul Prahova | imaginea 1 Joi, 25 mai a.c., a fost derulat un exercițiu tactic pe amplasamentul unui operator economic din județul Prahova (ce are ca obiect de activitate utilizarea, manipularea și depozitarea de substanțe periculoase), care a presupus un scenariu complex, cu desfășurare de forțe și mijloace tehnice, fiind testată capacitatea de răspuns a salvatorilor într-un caz de extremă urgență.

Exercițiul a fost unul de tip JOINT, cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor profesioniste în vederea gestionării unor situații de urgență în contextul producerii unor avarii, accidente, explozii și incendii în activități de transport și depozitare a unor substanțe periculoase la obiective de tip SEVESO.

Scopul acestei activități a fost acela de a testa timpii de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență specifice, precum și acela de a pregăti atât personalul propriu, cât și personalul operatorului economic, pentru a avea o reacție de răspuns cât mai eficientă într-un scenariu real.

Se adresează felicitări și mulțumiri tuturor forțelor implicate, care au asigurat succesul acestei activități!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.