Incendiu la fondul forestier de pe raza localității Sadova

Miercuri, 24 Mai 2023Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Incendiu la fondul forestier de pe raza localitatii Sadova | imaginea 1 Vineri, 19 mai a.c., la nivelul județului Dolj a fost organizat și desfășurat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren, care a presupus producerea unui incendiu la fondul forestier, pe raza localității Sadova.

Conform scenariului exercițiului, au fost simulate situații de urgență care au presupus intervenția forțelor din cadrul instituțiilor cu atribuții specifice, sub coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Dolj, pentru evacuarea persoanelor din zona afectată, cautarea-salvarea persoanelor surprinse în medii ostile vieți, acordarea primului ajutor medical de urgență, localizarea și lichidarea incendiilor, asanarea teritoriului de muniția neexplodată din timpul conflictelor armate, restabilirea ordinii și siguranței publice.

Activitatea s-a încheiat cu analiza modului de desfășurare a activităților de intervenție şi evaluarea capabilităților de intervenţie în cazul producerii unor astfel de evenimente, concluzia fiind că toate forţele şi mijloacele antrenate sunt în măsură să intervină cu operativitate şi profesionalism pentru salvarea vieții, limitarea pierderilor materiale, precum şi pentru diminuarea efectelor negative pe care un eveniment de o asemenea gravitate îl poate avea asupra comunităților.

Pe această cale se adresează mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui exercițiu important pentru pregătirea autorităților și instituțiilor din județul!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.