Incendiu la o aeronavă aflată în zbor

Miercuri, 24 Mai 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu la o aeronava aflata in zbor | imaginea 1 Joi seara, 18 mai a.c., începând cu ora 20:45, ISU Sibiu a desfășurat un amplu exercițiu de antrenare a principalelor forțe de intervenție, dar și a celor care asigură sprijin, conform Sistemului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență, având la bază un scenariu de producere a unui incendiu la o aeronavă aflată în zbor, în care se aflau 84 de pasageri, care a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Sibiu.

Peste 70 de pompieri militari cu 8 autospeciale specializate pe diferite tipuri de intervenție, 4 echipaje SMURD și echipaje specializate ale autorităților cu funcții de sprijin în cazul producerii situației de urgență simulată, au fost mobilizate la Aeroportul Internațional Sibiu, unde conform scenariului, 18 pasageri aveau nevoie de îngrijiri medicale, iar la bordul aeronavei a fost găsit un bagaj suspect.

Pe această cale, reprezentanții ISU Sibiu aduc mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea acestui exercițiu, iar în eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, se asigură populația că astfel de exerciții le permit pompierilor să se pregătească în prealabil în caz de urgență și să răspundă eficient și rapid în cazul unui incident real, ceea ce poate face diferența între viață și moarte.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.