Incendiu la un operator economic din Zalău

Miercuri, 31 Mai 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Incendiu la un operator economic din Zalau | imaginea 1 Obiectivul pompierilor este să fie în permanență pregătiți!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj a desfășurat, joi, 25 mai a.c., un exercițiu tactic județean pentru antrenarea structurilor de management și intervenție la stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din municipiul Zalău.

Situația tactică generală a exercițiului a presupus trei părți. O situație de urgență provocată de un incendiu produs într-o hală de producție, care s-a propagat rapid la materialele combustibile depozitate în aceasta.

Din cauza vizibilității scăzute, o altă situație a generat producerea unui accident rutier între două autoturisme și un microbuz, fiind implicați 14 pasageri. Având în vedere numărul și starea victimelor, a fost activat la nivel județean, Planul Roșu de Intervenție.

A treia parte a exercițiului, a prevăzut identificarea unui colet suspect găsit în parcarea din incinta operatorului economic la care a fost necesară intervenția în teren a echipei pirotehnice din cadrul Serviciului Român de Informații.

Principalele obiective urmărite prin desfășurarea acestui exercițiu au vizat verificarea nivelului de pregătire al personalului cu responsabilități de intervenție în situații de urgență, dezvoltarea capacității de cooperare între forțele participante, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice și testarea Planului Roșu de Intervenție al județului Sălaj.

Alături de pompierii din cadrul ISU Sălaj, la exercițiu au participat și echipaje din cadrul inspectoratelor județene ale Jandarmeriei și Poliției, Serviciului Român de Informații, echipe medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță și personalul medical din cadrul UPU – SMURD Zalău, voluntari din cadrul ISU.

Astfel de exerciții fac parte din pregătirea permanentă a salvatorilor profesioniști sălăjeni în vederea gestionării eficiente a oricărui tip de misiuni. Se adresează mulțumiri pentru colaborare tuturor instituțiilor implicate în acest exercițiu!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.