Intervenție în caz de cutremur, la o școală din Mediaș

Miercuri, 24 Mai 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Interventie in caz de cutremur  la o scoala din Medias | imaginea 1 Pompierii sunt primii care răspund la apel în cazul unui cutremur, fiind responsabili de salvarea vieții și protejarea proprietății.

Pompierii Detașamentului Mediaș au desfășurat, joi, 18 mai a.c., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la o unitate de învățământ din municipiului Mediaș, prin care a fost simulată intervenția în caz de cutremur, unde au fost surprinse mai multe victime.

S-a intervenit cu următoarele forțe: cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoscară, un echipaj SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, un container multirisc și două autospeciale de primă intervenție.

Pregătirea oamenilor în caz de cutremur este de o importanță crucială pentru siguranța și supraviețuirea lor într-o astfel de situație de urgență. Exercițiile de simulare a cutremurului sunt un mod eficient de a oferi oamenilor instrucțiuni și sfaturi de urmat în caz de cutremur real, astfel încât aceștia să știe cum să-și protejeze viața și proprietatea în timpul unui dezastru natural.

Pompierii reamintesc faptul că ISU Sibiu desfășoară periodic astfel de exerciții, întrucât sunt benefice atât pentru antrenarea forțelor de intervenție, cât și pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.