Tabără de pregătire a pompierilor alpiniști de intervenție

Luni, 01 Mai 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Tabara de pregatire a pompierilor alpinisti de interventie | imaginea 1 “Plăcerea muncii aduce perfecțiunea acesteia” Joi, 27 aprilie a.c., a avut loc festivitatea de încheiere a „Taberei de pregătire a pompierilor alpiniști de intervenție” organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara.

Activitățile complexe desfășurate de personalul specializat în misiuni de căutare-salvare a persoanelor din medii ostile vieții s-au dovedit de bun augur, întrucât cei 60 de participanți, printre care s-au numărat și membrii lotului reprezentativ al I.G.S.U. la competiția internațională „Grimpday” și alpiniști-salvatori din cadrul ISU București-Ilfov, ISU Cluj, ISU Iași, ISU Hunedoara, ISU Mehedinți, ISU Sibiu și ISU Timiș au avut ocazia să-și verifice și să-și îmbunătățească modul de intervenție prin intermediul diferitelor scenarii similare operațiunilor reale pentru care pot fi solicitați.

Se adresează mulțumiri, totodată, colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Decebal” și colegilor din cadrul Salvamont Hunedoara, pentru că au acceptat invitația de a participa alături de pompieri la aplicațiile practice, buna colaborare dintre toți factorii de intervenție în astfel de situații de urgență fiind, de altfel, unul dintre cele mai importante aspecte pentru o misiune reușită.

Încrezători și mulțumiți de experiența dobândită, alpiniștii – salvatori au fost felicitați de către Inspectorul-șef al ISU Hunedoara – Lt. col. Alin NASTA - și de către prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru MARIAN, pentru seriozitatea și determinarea de care au dat dovadă în executarea antrenamentelor din aceste zile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.