Grav accident rutier între două autoturisme și un autobuz cu pasageri

Sâmbătă, 24 Iunie 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Grav accident rutier intre doua autoturisme si un autobuz cu pasageri | imaginea 1 Marți, 20 iunie a.c., pompierii clujeni au desfășurat un amplu exercițiu care a simulat un grav accident rutier, între două autoturisme și un autobuz cu pasageri.

Din cauza numărului mare de victime, a fost necesară declanșarea Planului Roșu de intervenție. În plus, s-a ridicat capacitatea de intervenție la nivelul întregii unități, așa că a fost solicitată prezența personalului aflat în timpul liber.

De asemenea, la fața locului s-au amplasat Puncte Medicale Avansate, pentru triaj și acordarea îngrijirilor medicale. În cele din urmă, ambulanțele au evacuat pacienții la spital, conform protocoalelor existente în asemenea situații.

La exercițiu au participat medici și asistenți UPU-SMURD, pompieri de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, precum și voluntari. Totodată, s-a primit sprijin de la echipajele Serviciului de Ambulanță Județean. Exercițiul s-a realizat în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.