Situație de urgență la heliportul Spitalului Județean de Urgență Bacău

Sâmbătă, 24 Iunie 2023Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Situatie de urgenta la heliportul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău a desfășurat miercuri, 14 iunie a.c., un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție, în cazul producerii unei situații de urgență la heliportul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Acesta s-a desfășurat după un scenariu dinainte stabilit, potrivit căruia, pe timpul apropierii de platforma heliportului SMURD, izbucnește un incendiu la motorul aparatului de zbor, ca urmare a impactului cu o pasăre.

Echipajul pierde parțial controlul elicopterului, reușind totuși să execute o aterizare dură pe platforma heliportului, în urma căreia au rezultat scurgeri de combustibil și avarierea parțială a aparatului de zbor. În urma evenimentului, au rezultat trei victime conștiente și una inconștientă, reprezentând echipajul de zbor (pilot, copilot, asistent, medic).

Pentru gestionarea operativă a situației, în cel mai scurt timp, la locul indicat s-au deplasat mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, respectiv două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară, o ambulanță SMURD, o autospecială de Terapie Intensivă Mobliă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Forțele de intervenție au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și limitarea efectelor dezastrului.

Din fericire, această misiune a fost una din cadrul unui exercițiu tactic care are drept scop pregătirea salvatorilor, testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a structurilor care ar putea fi implicate într-un astfel de eveniment. Exercițiul s-a desfășurat în cooperare cu instituțiile implicate în managementul unor astfel de situații de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.