Desfășurare de forțe pentru intervenția la două accidente rutiere în județul Iași

Luni, 03 Iulie 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Desfasurare de forte pentru interventia la doua accidente rutiere in judetul Iasi | imaginea 1 Desfășurare impresionantă de forțe, joi, 29 iunie a.c., în localitatea Vânători, comuna Popricani, din județul Iași, pentru punerea în aplicare a procedurilor de lucru specifice scenariilor complexe prevăzute în cadrul exercițiului PRUT 2023.

Peste 200 de pompieri, paramedici, medici, asistenți și voluntari din cadrul IGSU, ISU Iași, UPU SMURD „Sfântul Spiridon” Iași și SAJ Iași au gestionat cele două situații operative ample, respectiv:

❗️accident rutier produs pe DN24C, KM.1, din raza localității Vulturi, comuna Popricani, în care au fost implicate 1 autobuz și 1 autoturism, în urma căruia au rezultat 37 de victime;

❗️accident rutier, pe DN24C, pe raza localității Vulturi, în care au fost implicate 1 autobuz cu pasageri și 1 cisternă care transportă substanțe periculoase. În urma evenimentului, au rezultat aproximativ 17 victime și deversări de substanțe periculoase, fiind activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Iași.

Pentru ca rănile suferite, conform scenariului, să imite, cât mai fidel, cazurile grave, studenții departamentului de medicină din cadrul UMF Iași au realizat pictarea victimelor. Mijloacele tehnice utilizate au constat în: ✔️ambulanțe SMURD și SAJ ✔️autospeciale de descarcarare ✔️autospeciale pentru transport victime multiple: ✔️șenilate ✔️ autospeciala CBRN ✔️autospeciale de stingere ✔️punct mobil de comandă ✔️post medical avansat ✔️elicopter SMURD.

De asemenea, pentru efectuarea misiunilor de cercetare CBRN, în exercițiu a fost implicată și autospeciala pentru transport roboți, achiziție recentă, în premieră, pentru parcul auto al IGSU. Se adresează mulțumiri autorităților județene și locale, precum și reprezentanților Agenției Naționale pentru Protecția Mediului!

Totodată, se adresează întreaga apreciere efectivelor Ministerul Afacerilor Interne, Romania implicate în acest amplu eveniment, care au asigurat desfășurarea misiunilor, în cele mai bune condiții și felicitări tuturor pentru excelenta cooperare și profesionalismul dovedite!


Exercițiul internațional „PRUT 2023” are drept scop verificarea viabilității proiectului Planului de intervenție comună pentru asigurarea răspunsului în caz de situații de urgență/dezastre/situații excepționale și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a procedurilor asociate.

Precum și antrenarea personalului din structurile operative ale IGSU din România, respectiv IGSU al MAI din Republica Moldova, precum și ale Inspectoratului General de Aviație, Unitatea de Primiri Urgențe Iași, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal pentru punerea în aplicare a Planului comun.

Acțiunea este organizată în cadrul proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations” – SMURD 2.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.