Incident feroviar la Tunelul Teliu

Sâmbătă, 01 Iulie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Incident feroviar la Tunelul Teliu | imaginea 1 Marți, 27 iunie a.c., a avut loc al treilea exercițiu în teren din cadrul “Stagiului de Formare COS-DSM”- sesiunea 2 din acest an. Tema exercițiului a fost: “Incident feroviar”, acesta desfășurându-se la Tunelul Feroviar Teliu.

La exercițiu atât experții francezi, cât și cei români, au urmărit coordonarea integrată la fața locului a Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM), funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, cât și cooperarea COS-DSM cu reprezentanții celorlalte instituții.

Conform scenariului, în data de 27 iunie a.c., la ora 11:00, dispeceratul ISU Brașov a fost anunțat prin SNUAU 112 de către o echipă de muncitori ce efectuau lucrări de întreținere la Tunelul Feroviar Teliu despre izbucnirea unui incendiu în tunel, cu degajare mare de fum, precum și existența unor victime blocate în interiorul acestuia.

Fiind vorba despre victime multiple, s-a declanșat ,,Planul Roșu”. La locul intervenției s-au deplasat forțele necesare de la subunitățile din Brașov, inclusiv autospeciala pentru transport roboți și elicopterul SMURD Brașov.

Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

Pe această cale, se adresează mulțumiri conducerii și angajaților CFR Brașov pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Poliția Română și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobilă, colegilor pompieri de la ISU Brașov și ISU Covasna, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov și Serviciul Public Local Salvamont Poiana Brașov, Serviciului Județean de Ambulanță, Crucii Roșii și voluntarilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.