Pregătire în comun pentru pompierii din Republica Moldova și România

Vineri, 21 Iulie 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Pregatire in comun pentru pompierii din Republica Moldova si Romania | imaginea 1 Împreună mai pregătiți! În perioada 10 – 14 iulie a.c., a avut loc instruirea seriei a V-a de pregătire în comun, pompieri din Republica Moldova și România, în cadrul Centrului de pregătire a salvatorilor din municipiul Iași.

Un număr de 20 de pompieri salvatori, dintre care 10 din România și 10 din Republica Moldova, au participat la sesiuni de antrenament, în care și-au perfecționat deprinderile privind tehnicile de intervenție la stingerea incendiilor și procedeele de căutare-salvare și autosalvare, în condiții de siguranță.

Căutarea-salvarea reprezintă un ansamblu de activităţi şi măsuri executate de echipe specializate, în scopul detectării şi localizării victimelor, pentru menţinerea capitalului de viaţă, extragerea din zona de risc, precum şi transportul şi predarea acestora în vederea acordării primului ajutor calificat.

Misiunile echipei de căutare-salvare constau în:

  • recunoaşterea şi evaluarea zonei de acţiune; - căutarea şi localizarea victimelor; - executarea lucrărilor de sprijinire;
  • executarea trecerilor în vederea ajungerii la victimă; - evaluarea funcţiilor vitale, imobilizarea victimei şi evacuarea în afara zonei de risc; - acordarea primului ajutor calificat.

Personalul echipei de căutare-salvare este supus acţiunii unor factori de stres, dintre care cei mai frecvenţi sunt: lipsa de informaţii veridice, presiunea timpului, existenţa situaţiilor confuze, stări conflictuale, diferite nivele de suferinţă umană, pericole pentru individ sau colegii săi.

Salvatorii au fost felicitați de către comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Sturdza” al județului Iași pentru interesul acordat în aprofundarea cunoștințelor în salvarea semenilor aflați in diferite situații de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.