Zi de antrenament!

Sâmbătă, 01 Iulie 2023Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Zi de antrenament | imaginea 1 Pe teritoriul județului Gorj își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici care, prin natura activității, reprezintă potențiale surse de risc.

Este esențial pentru pompieri să cunoască sursele de risc, să fie pregătiți să gestioneze orice situație de urgență și este esențial pentru angajații operatorilor economici să adopte comportamentul corect atunci când se produce o situație de urgență.

Marți, 27 iunie a.c., pompierii gorjeni au desfășurat un exercițiu la Termocentrala Turceni, unul dintre cele mai importante obiective din județul Gorj. Scenariul a presupus producerea unei explozii urmate de incendiu la un rezervor de 22 de tone de ulei. În urma situației de urgență produse, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru gestionarea situației, din cadrul ISU Gorj, au fost direcționate 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

Intervenția primară, până la sosirea echipajelor profesioniste, a fost asigurată de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență constituit la nivelul operatorului economic, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Pe timpul exercițiului au fost verificate toate etapele intervenției, punându-se un accent deosebit pe pregătirea angajaților în astfel de situații și pe modul de cooperare între echipajele de intervenție și echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență.

Pregătirea echipajelor de intervenție este o preocupare permanentă pentru pompieri și, cu siguranță, acest exercițiu reprezintă un mare plus, atât pentru reprezentații operatorului economic, cât și pentru salvatori!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.