Împreună mai pregătiți!

Vineri, 04 August 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Impreuna mai pregatiti | imaginea 1 În perioada 24 – 28 iulie a.c., a avut loc instruirea seriei a VII-a de pregătire în comun, pompieri din Republica Moldova și România, în cadrul Centrului de pregătire a salvatorilor din municipiul Iași.

Stagiul de perfecționare în comun, căutare–salvare pentru pompierii români și cei din Republica Moldova au ca obiective și aplicabilitate, tehnicile și procedeele privind perfecționarea deprinderilor în tehnici de căutare – salvare în medii închise și înguste.

De asemenea, perfecționarea deprinderilor privind executarea tehnicilor de căutare și salvare pe timpul operațiunilor de intervenție, cât și perfecționarea deprinderilor privind executarea tehnicilor de autosalvare și autoevacuare.

Căutarea-salvarea reprezintă un ansamblu de activităţi şi măsuri executate de echipe specializate, în scopul detectării şi localizării victimelor, pentru menţinerea capitalului de viaţă, extragerea din zona de risc, precum şi evacuarea şi predarea acestora în vederea acordării primului ajutor calificat.

Personalul echipei de căutare-salvare este supus acţiunii unor factori de stres, dintre care cei mai frecvenţi sunt: lipsa de informaţii veridice, presiunea timpului, existenţa situaţiilor confuze, stări conflictuale, diferite nivele de suferinţă umană, pericole pentru individ sau colegii săi.

Salvatorii au fost felicitați de către comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Sturdza” al județului Iași, pentru interesul acordat în procesul de pregătire și perfecționarea deprinderilor de executare a operațiunilor de căutare-salvare în diferite situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.