Incendiu de pădure în județul Mehedinți

Marți, 01 August 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu de padure in judetul Mehedinti | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfășurat, joi, 27 iulie a.c., un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul producerii unui incendiu izbucnit la fondul forestier al Ocolului Vânju Mare – Lunca Vânjului, care are o suprafață împădurită de 200 hectare.

Conform scenariului exercițiului, în urma lăsării unui foc nesupravegheat de către un grup de localnici care au lucrat în pădure, a izbucnit un incendiu care a cuprins aproximativ trei hectare, manifestându-se la litieră cu posibilități de propagare la coronament.

După producerea evenimentului negativ, prima intervenție s-a făcut de către personalul desemnat de conducerea Ocolului Silvic, dar un angajat a fost surprins de incendiu și este inconștient.

În urma apelului 112, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar și pentru acordarea primului ajutor medical persoanelor găsite la locul evenimentului.

În sprijinul ISU Mehedinţi, au fost mobilizate forţe din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, în vederea restabiliriii ordinii în zona afectată și participării la acțiuni de localizare a incendiului și de salvare a victimelor, în concordanță cu tehnica din dotarea acestora.

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au acționat pentru dirijarea traficului rutier în zona afectată. Scopul acestui exerciţiu a fost stabilirea și însușirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi a măsurilor ce se impun pentru salvarea persoanelor şi lichidarea incendiului.

De asemenea, s-a urmărit perfecționarea pregătirii echipelor mixte (pompieri, jandarmi, polițiști și pădurari) pentru desfășurarea, în cooperare, a operațiunilor de salvare, evacuare și stingerea incendiilor.

În vederea îmbunătăţirii capacităţii de răspuns şi a reducerii timpilor operativi de intervenţie, pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al Judeţului Mehedinţi desfăşoară periodic instruiri și exerciții de antrenament pe linia situaţiilor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.