Incendiu de vegetație uscată, cu victimă

Marți, 29 August 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu de vegetatie uscata  cu victima | imaginea 1 În acest an, la 13 septembrie, pompierii sărbătoresc 175 de ani de la “Bătălia din Dealul Spirii”, moment semnificativ în istoria Armei.

Premergător Zilei Pompierilor din România, salvatorii mehedințeni din cadrul tuturor subunităților de intervenție vor desfășura exerciții tactice cu forțe și mijloace în teren pentru a menține un nivel de pregătire ridicat în domeniul situațiilor de urgență.

Vineri, 25 august a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu-Severin au organizat un exercițiu privind gestionarea unei situații de urgență generate de producerea unui incendiu de vegetație uscată cu victimă, pe raza localității Șimian.

La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență patru echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD, dar și un ATV. Într-o situație reală, prima intervenție este asigurată de către SVSU Șimian, care a participat la exercițiu cu patru lucrători, dar și o cisternă.

Salvatorii au extras din focar o victimă, conștientă, intoxicată cu monoxid de carbon, care a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD.

Concomitent cu acțiunile de salvare, pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului, împiedicând extinderea flăcărilor la o spălătorie auto din imediata vecinătate. Aceștia au acționat și cu saci stingatori, turbosuflante, dar și cu un tun mobil de refulare a apei.

Prin desfășurarea acestor exerciții, se urmărește perfecționarea deprinderilor personalului participant în domeniul situațiilor de urgență, cu accent pe verificarea modului de acțiune și folosirea mijloacelor tehnice din dotare, în scopul îmbunătățirii timpului de răspuns în situații limită și eficientizării misiunilor de stingere și salvare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.