Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident de muncă

Marți, 12 Septembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Cinci persoane au fost ranite in urma unui accident de munca | imaginea 1 Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident de muncă ce s-a produs în incinta unui operator economic care are ca obiect de activitate prelucrarea oțelului.

Pe timpul descărcării mărfurilor dintr-un autocamion, o chingă de siguranță s-a desprins, iar o rolă de tablă a căzut peste rezervorul de combustibil încărcat cu aproximativ 800 de litri de carburant.

Din această cauză, a izbucnit un incendiu care a cuprins autocamionul și o parte din marfa depozitată în hala de manipulare.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc miercuri, 30 august a.c., în municipiul Giurgiu.

Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical răniților.

La fel ca în situațiile reale, paramedicii și echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea persoanelor și transportarea acestora la spital.

Pe de altă parte, echipajele de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la restul obiectivului.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, conducerea Primăriei Giurgiu, reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Giurgiu, dar și angajați ai obiectivului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.