Incendiu de pădure și muniție neexplodată descoperită în fondul forestier din Suceava

Marți, 05 Septembrie 2023Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Incendiu de padure si munitie neexplodata descoperita in fondul forestier din Suceava | imaginea 1 Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Crucea. Scenariul exercițiului a constat în rezolvarea a două situații tactice.

Prima, în cazul izbucnirii unui incendiu în zona de competență a Ocolului Silvic Crucea, respectiv Vârful Dealul Omului. Flăcările se manifestau la vegetație uscată și litieră, iar pericolul ca acestea să se propage la coronamentul fondului forestier era unul iminent.

A doua situație tactică rezolvată a fost atribuită domeniului pirotehnic. Un element de muniție neexplodată, cu proveniență din Primul Război Mondial, a fost descoperit în fondul forestier. Grupa pirotehnică a pompierilor militari suceveni s-a deplasat la fața locului și a gestionat situația.

Forțele participante au aparținut Direcției Silvice Suceava - Ocolul Silvic Crucea, Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Crucea și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, prin subunitățile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Suceava.

Printre scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de incendii la fondul forestier, desfășurarea activităților cu respectarea procedurilor de intervenție și antrenarea întregului personal, pe categorii de forțe.

S-a mai verificat și modul de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina”, structurile cu funcții de sprijin din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava și personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul Direcției Silvice Suceava. Se adresează mulțumiri tuturor colaboratorilor și participanților!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.