Incendiu la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare

Duminică, 03 Septembrie 2023Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Incendiu la Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au organizat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în municipiul Satu Mare, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Situația tactică a constat într-un incendiu la unul dintre amfiteatrele din incinta obiectivului, care se manifesta prin arderea unor materiale textile aflate în imediata vecinătate a unui tablou electric.

Totodată s-a simulat evacuarea și triajul a douăzeci de persoane care se regăseau în interiorul obiectivului. Acestea se aflau în incapacitatea de autoevacuare datorită fumului dens prezent. Pentru punerea în aplicare a manevrelor de salvare au fost utilizate mai multe procedee specifice, în funcție de posibilele particularități care pot fi identificate într-o situație reală.

La fața locului, un număr de 20 de pompieri militari au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, un echipaj de prim-ajutor SMURD și Terapie intensiv mobilă.

Obiectivele exercițiului au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat, îmbunătățirea cooperării interinstituționale, precum şi antrenarea tuturor forțelor participante în gestionarea acțiunilor de salvare, limitare şi înlăturare a urmărilor situației de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.