Incendiu la operatorul de transport public din Sibiu

Joi, 14 Septembrie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu la operatorul de transport public din Sibiu | imaginea 1 Antrenarea și prevenția sunt elemente cheie care pot face diferența în orice situație de urgență.

Pentru a putea oferi mereu comunității sibiene siguranță și pentru a răspunde cât mai prompt și profesionist la solicitările cetățenilor, marți, 12 septembrie a.c., s-a desfășurat un exercițiu de amploare la principalul operator de transport public din municipiul Sibiu.

Scenariul pus în aplicare a simulat un incendiu produs la stația de alimentare cu gaz comprimat din incinta operatorului economic, în care ai fost surprinse mai multe victime. Importanța acestor exerciții nu poate fi subestimată, întrucât contribuie nu doar la pregătirea pompierilor, ci și la reacția comunității în fața unor situații de urgență.

De la îmbunătățirea modului de intervenție, la acordarea de asistență medicală victimelor și până la implementarea de măsuri menite să minimizeze impactul asupra mediului și al patrimoniului, sunt aspecte care se urmăresc și se perfecționează permanent.

Pompierii sibieni vor continua să se pregătească constant pentru a se asigura că sunt pregătiți să gestioneze cu succes orice situație de urgență care ar putea apărea. Siguranța comunității este o prioritate absolută pentru salvatori, iar prin astfel de exerciții ei fac pași importanți în asigurarea acesteia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.