Incendiu la un depozit de produse chimice din Sibiu

Marți, 05 Septembrie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu la un depozit de produse chimice din Sibiu | imaginea 1 Pregătirea permanentă a echipajelor de intervenție este esențială pentru o intervenție promptă, profesionistă și reușită, în cazul unei situații de urgență.

Joi, 31 august a.c., pompierii Detașamentului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție la un operator economic din municipiul Sibiu, care are ca obiect de activitate fabricarea substanțelor și a produselor chimice. În exercițiu au fost angrenate trei autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare, autospeciala CBRN și un echipaj SMURD.

A fost simulat un incendiu la depozitul de produse chimice care a dus la creșterea riscului de contaminare cu substanțe chimice periculoase. Situații neprevăzute, dificile și mai ales cu efecte din nefericire tot apar. Tocmai de aceea, pompierii sibieni pun preț pe desfășurarea periodică și constantă a exercițiilor de antrenare a forțelor de intervenție, dar și a populației.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.